Το 5ο Newsletter του έργου WINTER MED στα Ελληνικά
Έργα

Το 5ο Newsletter του έργου WINTER MED στα Ελληνικά

Εστιάζοντας στο 2οΔιακρατικό Εργαστήρι

Στις 30 Ιουνίου 2021, το έργο WINTERMED οργάνωσε και υλοποίησε διαδικτυακά το 2ο Διακρατικό Εργαστήρι για την Ανταλλαγή Πολιτικών.  Ήταν μια ιδιαίτερη περίσταση και ευκαιρία για τους εταίρους του WINTERMED να γνωρίσουν τιςεμπνευσμένες βέλτιστες πρακτικές για τον βιώσιμο τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από επιχειρήσεις και προορισμούς στη νησιωτική και παράκτια περιοχή της Μεσογείου και πέραν αυτής.

Η επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσε περίπου 70 συμμετέχοντες και φιλοξένησε ομιλητές τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα που μοιράστηκαν τις εγκάρσιες στρατηγικές τους για την αειφορία και αντάλλαξαν γνώσεις και πληροφορίες για τα όσα αποκόμισαν.  Η εκδήλωση αποτέλεσε και μία ευκαιρία για να ακουστούν εμπειρίες και πέρα από τη Μεσόγειο: παρουσιάστηκαν οι περιπτώσεις του SouthSomerset, του νησιού Reunion και της Δυτικής Σουηδίας.

Η οπτική της ΕΕ επί του θέματος ανακοινώθηκε και κατέστη σαφής ιδιαίτερα χάρη στη συμμετοχή της κα RamuneGenzbigelyte-Venturi, Υπεύθυνη πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DGGROW). Η Ευρώπη επαναπροωθεί τον τουρισμό και η εταιρική σχέση WINTERMED δεσμεύεται να συμβάλει στη βιώσιμη ανάκαμψη του τομέα.

Last project’s updates

Partners engaged in small inter-partner policy exchanges

Η οικοδόμηση μιας διακρατικής στρατηγικής για αειφόρο τουρισμό όλο το χρόνο απαιτεί πολύ διάλογο και ανταλλαγές. Για το σκοπό αυτό, οι εταίροι του έργου έχουν δεσμευτεί να διεξάγουν, εκτός των τριών τριών προβλεπόμενων διακρατικών εργαστήριων, μια σειρά ανταλλαγών πολιτικής μεταξύ τους για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τα περιφερειακά τους σχέδια δράσης (RAPs). Αυτές οι ανταλλαγές θα λάβουν τη μορφή μικρών ομάδων εργασίας μεταξύ των εταίρων, οι οποίες θα καθοριστούν μετά από μια διαδικασία αντιστοιχίας μεταξύ των περιφερειακών σχεδίων δράσης.

Στις 7 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκαν δύο διακρατικές ανταλλαγές. Η μία έλαβε χώρα μεταξύ των εταίρων από τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Κύπρο και την Τοσκάνη, και η άλλη μεταξύ των Βαλεαρίδων Νήσων και της Κορσικής. Ο κύριος στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν η συζήτηση και εξεύρεση κοινών λύσεων σχετικά με τα Περιφερειακά Σχέδια Δράσεων, να βοηθήσουν τους εταίρους να βελτιώσουν τα Σχέδια Δράσεων τους και να συνεισφέρουν στην κοινή στρατηγική.

Global review presentation <<Toolkit Catalogue>>

Στο πλαίσιο της κοινότητας βιώσιμου τουρισμού MED του προγράμματος InterregMED, η WINTERMED δημιούργησε τον παρόντα κατάλογο εργαλείων για δίκαιη μετάβαση στη μεσογειακή τουριστική βιομηχανία, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Πατήστε εδώ για να συμβουλευτείτε τον κατάλογο.

WINTER MED Engagement Forum

Η κεφαλαιοποίηση του έργου εξελίσσεται και στις 16 Ιουλίου, η εταιρική σχέση θα πραγματοποιήσει το CPMR – Ομάδα Εργασίας για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Δια μεσογειακής Επιτροπής. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί μαζί με τα Νησιά (IC) και τα Βαλκάνια και τηΜαύρη Θάλασσα (BBSC).

Αυτή θα είναι η ευκαιρία για τους εταίρους να επικοινωνήσουν σε ένα ευρύτερο κοινό το έργο που έχει γίνει και πιο συγκεκριμένα σε 45 περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο, με στόχο τη συμμετοχή δυνητικά ενδιαφερόμενων περιοχών στη διαδικασία κεφαλαιοποίησης.

Restarting Tourism in Europe

The EU Digital COVID-19 Passport, the key to travel in summer 2021.

WTTC Welcomes the launch of EU Digital COVID-19 Vaccination Passport.

Το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό EUDigitalCOVID-19, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2021, αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πελατών και να διευρύνει τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού σε όλη την Ευρώπη, όπως ισχυρίζεται η Παγκόσμια Επιτροπή Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Με το νέο έγγραφο αναμένεται η επιστροφή στην ασφαλή διεθνή μετακίνηση και τα ταξίδια, η ανάκτηση χαμένων θέσεων εργασίας και η σταδιακή αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα, ο οποίος θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική ανάκαμψη σε όλο τον κόσμο. Πατήστε εδώ για να ανακαλύψετε περισσότερα.

Destinations relaunching tourism with a focus on sustainability.

As tourists return to Europe, some top destinations want fewer of them

Η Γαλλία, ο κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός στον κόσμο, προσπαθεί να εξισορροπήσει την ανάκαμψη του κλάδου με βήματα προς μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Σε τμήματα της νότιας Γαλλίας, όπως το Εθνικό Πάρκο Calanques, αρχίζει να εφαρμόζεται μια νέα στρατηγική που ονομάζεται «de-marketing» με στόχο τη μείωση του αριθμού των επισκεπτών που προσελκύει το πάρκο.

Too hot, too cold, just right : How Italy is reopening tourism

Μετά από μια μακρά 15μηνη παύση, η Ιταλία εκκινεί και πάλι τον τουρισμό και είναι αποφασισμένη να ενσωματώσει περισσότερα από τα βασικά εργαλεία ασφαλείας: δεσμεύεται για ένα βιώσιμο άνοιγμα, με σκοπό να υπερισχύσει του υπερτουρισμού.

Μάθετε περισσότερα για τη δέσμευση της Ιταλίας στον βιώσιμο τουρισμό εδώ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο