Ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου ΕΝΕΡΓΕΙΝ
Έργα Ημερίδες

Ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου ΕΝΕΡΓΕΙΝ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑI) και η Αναπτυξιακή Εταιρία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο», με ακρωνύμιο ΕΝΕΡΓΕΙΝ, σε συνεργασία με τη  Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Ν. Αιγαίου και το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:

«ΕΝΕΡΓΕΙΝ στην Εκπαίδευση Νομού Δωδεκανήσου – Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Κύπρος»

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν:

  • Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος,
  • Tα εκπαιδευτικά projects με αντικείμενο την εξοικονόμηση ενέργειας που υλοποιήθηκαν σε σχολεία της Ρόδου, της Κω, της Χάλκης, της Καλύμνου, των Λειψών και του Αγαθονησίου.

Επίσης θα γίνει η βράβευση των νικητών του διαδικτυακού μαθητικού διαγωνισμού Enercities.

Στόχος της ημερίδας είναι η διάχυση καλών πρακτικών στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης, καθώς  και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο