Δημιουργικό εργαστήριο για τις παραδοσιακές επιχειρήσεις και τον δημιουργικό κλάδο στο πλαίσιο του έργου CO-CREATE.
Ημερίδες

Δημιουργικό εργαστήριο για τις παραδοσιακές επιχειρήσεις και τον δημιουργικό κλάδο στο πλαίσιο του έργου CO-CREATE.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.Ν.Α. διοργανώνει δημιουργικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου CO-CREATE «Δημιουργία ενός δικτύου ανταγωνιστικών clusters στην περιοχή της Μεσογείου με τη συμβολή του δημιουργικού κλάδου», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους και υλοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Interreg MED. Το εργαστήριο αποτελεί συνέχεια πρότερων δράσεων και της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε ανακοινώσει η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.Ν.Α. για τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων/απασχολούμενων στο Design Week του Μιλάνου, με την υποστήριξη του έργου.

Το δημιουργικό εργαστήριο απευθύνεται σε παραδοσιακές επιχειρήσεις (επιπλοποιοί, τεχνίτες, παραδοσιακά οικοδομικά υλικά, μηχανικοί, παραδοσιακή αρχιτεκτονική) και επιχειρήσεις του δημιουργικού κλάδου (σχεδιαστές προϊόντων, μακετίστες, μάρκετινγκ, διαφημιστές κλπ) και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στο Ίδρυμα «Εμμανουήλ Χριστοφ. Σταματίου και Μαίρης Χριστοφ. Σταματίου» (Γρηγορίου Λαμπράκη 12, Ρόδος) και ώρες 10:00-15:00.

Σκοπός της διοργάνωσης του παρόντος εργαστηρίου είναι η επιδίωξη της πραγματικής συνεργασίας των ενδιαφερόμενων ατόμων/επιχειρήσεων των παραδοσιακών κλάδων με άτομα/επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον δημιουργικό κλάδο.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία προτάσεων για καινοτόμα προϊόντα – ιδέες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές στον αντίστοιχο κλάδο.

Το εργαστήριο θα συντονίσει ο Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος, ο οποίος εργάζεται ως Σύμβουλος Νέας Επιχειρηματικότητας μέσω του επενδυτικού φόρουμ Businessdaemons.com, ως Σύμβουλος Ανάπτυξης στο χώρο των Smart Solutions στην εταιρία WGW και είναι σύμβουλος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Αθηνών. Έχει υποστηρίξει τη δημιουργία και λειτουργία περισσότερων από εκατόν τριάντα ατομικών επιχειρήσεων και εταιρικών σχημάτων, ενώ έχει διατελέσει project manager στη συμβουλευτική επιχειρηματικών σχημάτων στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Σύμβουλος για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα κ.α.

Στο εργαστήριο επίσης θα εμπλακούν εξειδικευμένος επιστήμονας στο 3D printing και ειδικός στον τομέα των φωτορεαλιστικών αναπαραστάσεων με εγκατάσταση στο Ν. Αιγαίο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τον κ. Νικόλαο Χαλκιά στο 22410 70171.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου CO-CREATE προβλέπεται η υποστήριξη ενδιαφερόμενων παραδοσιακών επιχειρήσεων σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία και την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να δουν τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.Ν.Α. και να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου CO-CREATE (https://co-create.interreg-med.eu/) ή την ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.Ν.Α. (http://www.readsa.gr/) ή να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τον κ. Νικόλαο Χαλκιά στο τηλέφωνο 22410 70171, καθώς και στο e-mail nc@exelixis.net.gr.

 

Πρόγραμμα εργαστηρίου

10.00- 10.30 Εγγραφές

10.30- 10.40 Το έργο CO-CREATE – Τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις

10.40- 11.20 Δημιουργικότητα και Επιχειρηματικότητα χωρίς σύνορα

Α. Ορίζοντας το παραδοσιακό και το σύγχρονο στη δημιουργική βιομηχανία: είναι οι δραστηριότητες ή οι άνθρωποι;

Β. Εργαλεία και τεχνικές για συνεργάτες με γεωγραφική, μορφωτική και επαγγελματική διαφοροποίηση

11.40- 12.30 Δημιούργησε, μοιράσου, σύνθεσε και επωφελήσου

Α. Παρουσίαση βασικής ιδέας για ένα προϊόν, τονίζοντας συνεργατικούς, κατασκευαστικούς, χρηματοδοτικούς και marketing περιορισμούς (3 λεπτά ανά παρουσίαση)

Β. Ανάδραση από μέλη ίδιας επαγγελματικής ομάδας/κλάδου

Γ. Ανάδραση από ειδικούς επαγγελματίες της δημιουργικής βιομηχανίας

12.30- 12.45 Διάλειμμα

12.45- 13.45 Εξέλιξη και ολοκλήρωση του project

Α. Βασική εκπαίδευση στη σύνταξη business plan

Β. Ενημέρωση για τις πραγματικές πηγές χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών

Γ. Πρακτικές συμβουλές για παρουσιάσεις σε 3 λεπτά

Δ. Ομαδική συνεργασία

13.45- 14.30 Παρουσίαση και αξιολόγηση προτάσεων

14.30- 15.00 Κλείσιμο εργαστηρίου – Συζήτηση – επόμενα βήματα

Μετάβαση στο περιεχόμενο