Παράταση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων/απασχολούμενων στο Design Week του Μιλάνου
Δελτία Τύπου

Παράταση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων/απασχολούμενων στο Design Week του Μιλάνου

Η Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. συμμετέχει από κοινού με άλλους 11 φορείς από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Γαλλία, την Σλοβενία, την Ισπανία και την Πορτογαλία στο έργο «COCREATE-Δημιουργία ενός δικτύου ανταγωνιστικών cluster στην περιοχή της Μεσογείου με τη συμβολή του δημιουργικού κλάδου».

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. καλεί επιχειρήσεις παραδοσιακών κλάδων ή σχεδιαστές προϊόντων, που καλύπτουν τα ακόλουθα αξιολογούμενα κριτήρια, να αποστείλουν τις προτάσεις καινοτόμων προϊόντων – ιδεών, προκειμένου να εξεταστεί η ενεργός συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες δράσεις του έργου.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται επιχειρήσεις εν δυνάμει επαγγελματίες ή φοιτητές που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς κλάδους (Επιπλοποιοί, Τεχνίτες, Παραδοσιακά Οικοδομικά Υλικά, Μηχανικοί, Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική) καθώς και άτομα/επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον δημιουργικό κλάδο (σχεδιαστές προϊόντων, μακετίστες, μάρκετινγκ, διαφημιστές, φοιτητές κτλ) προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις καινοτόμων προϊόντων – ιδεών  που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές στον κλάδο τους.

Κατόπιν της διοργάνωσης και του δημιουργικού εργαστηρίου που θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων 2 μηνών, από την παραπάνω διαδικασία θα επιλεγούν 2 νέες ιδέες – προϊόντα που θα υποστηριχτούν από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. προκειμένου να λάβουν μέρος στο event που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του έργου “CO-CREATE” στο Μιλάνο κατά την διάρκεια του design week (19-20 Απριλίου 2018) και στο οποίο θα συμμετάσχουν αντίστοιχες επιχειρήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Στόχος του event είναι να προβληθούν τα καινοτόμα νέα προϊόντα σε επενδυτικό κοινό προκειμένου να προκύψουν συνεργασίες και ενδεχόμενη χρηματοδότηση των νέων ιδεών.

Τα νέα προϊόντα υπηρεσίες θα αξιολογηθούν με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Τον βαθμό καινοτομίας
  • Την εκπλήρωση αναγκών των καταναλωτών
  • Την δυνατότητα αναπαραγωγής του προϊόντος-ιδέας σε μεγαλύτερη κλίμακα
  • Την βιωσιμότητα: οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική
  • Την ποιότητα συνεργασίας μεταξύ της παραδοσιακής επιχείρησης και του σχεδιαστή του προϊόντος.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. θα επικοινωνήσει με τα άτομα/επιχειρήσεις που θα δηλώσουν ενδιαφέρον σε περίπτωση που απαιτούνται επιπλέον πληροφορίες για την αξιολόγησή τους.

Για διευκρινίσεις επικοινωνήστε με την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. στο τηλέφωνο 2241360619.

Αποστολή δηλώσεων ενδιαφέροντος: kchristofakis@otenet.gr, υπ’ όψιν κου Κωνσταντίνου Χριστοφάκη.

Η νέα ημερομηνία λήξης παραλαβής των δηλώσεων είναι η Τετάρτη 28/02/2018.

Εκ μέρους της κοινοπραξίας του Έργου CO-CREATE,

Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο